Aktiviteter

velkommen til solkysten

Distriktet rundt Solplassen Camping har mye å tilby sine turister. Her finner du noe for enhver smak, både liten og stor.

Les her om noe av alt det spennende som er mulig å ta seg til når du ferierer på Solplassen Camping.

Solplassen Camping ligger idyllisk plassert like utenfor Stavern sentrum. Omgitt av flott natur og en variert kystlinje byr stedet på mange fine naturopplevelser. Samtidig er det kort vei til Stavern sentrum hvor det syder av liv når Glade dager arrangeres i nærmere fire uker hver sommer.

Solplassen Camping har åpent fra 29.04 til 15.09. Vi har både vogn – og bobilplasser samt 46 hytter og bungalower til utleie. Hyttene er i forskjellig standard og priser. 22 av disse hyttene er helårshytter.

Solplassen har 2 sanitæranlegg som blir rengjort hver dag. Hvert sanitæranlegg har også eget rom for vaskemaskin og tørketrommel.

Hos oss finner du også en dagligvarebutikk og restaurant med uteservering. Her stopper folk på vei opp fra stranden for å kjøle seg ned med noe leskende.

Campingplassen har også egen sandstrand med flytebrygge. Foretrekker man blankskurte svaberg tar det ikke mer enn 5 min. å gå til Rakke hvor du kan finne din egen lune, litt bortgjemte plass

Del

Share on facebook

kontakt oss

photo of little boy fishing

Fiskelykke

For den som vil prøve fiskelykken er mulighetene mange. Larvik distriktet har en kystlinje på 123 km. med mange flotte fiskeplasser å velge i. Enten man liker å ta med seg fiskestanga ut på Rakkes svaberg eller vil prøve fiskelykken fra en båt. Larvik og Lardal kommune har også en av Norges beste lakseelver, Numedalslågen.Her kan du være heldig å få førsteklasses fisk.

For de som liker å dykke er Rakkes skjærgård et eldorado, både for proffe og amatør dykkere. Blant 80 registrerte båtvrak er det mye oppleve.

Happy family with two small daughters having fun outdoors in spring nature

Glade dager

I nærmere fire uker hver sommer syder det av liv når Glade Dager arrangeres i Stavern. Her er aktiviteter på scenen, i gater, på stranden og på Fredriksvern Verft.

Svenner Fyr er et yndet utfluktsmål. På varme sommerdager valfarter båtfolket til de fine svalbergene; alle finner en fredelig plass for å nyte været, grille og slå av en prat. Fyrmesteren har omvisning i tårnet hver dag hele sommeren, og i fin sikt ser du tvers over Oslofjorden til Sverige

Noe av det som skjer er;

  • Tordenskiolds Soldater med «slaget på Dynekilen»
  • Vikingmarket
  • Teater for barn og voksne
  • Rekordforsøk for Guiness
  • Historiske omvisninger
  • Forskjellige festivaler og opptog
dsc_8624

Mølen

På den sørligste spissen av Brunlaneskysten dukker Vestfoldraet ned i sjøen. Vestfoldraet er en gigantisk morene fra istiden. Området har en særegen natur, botanikk og geologi. På Mølen finnes mye historie med imponerende graver fra eldre jernalder.

Stavern har lange tradisjoner som kunstnerby, og er etterhvert blitt kjent for sitt mangfold av utstillinger. Både lokale og utenbyskunstnere, såvel amatører som profesjonelle stiller ut i Stavern. Det avholdes påske, sommer, høst og juleutstilling på rundt 20 steder i byen.

unnamed (1)

Natur

Kyststien- strekker seg fra Stavern til Nevlunghavn, en strekning på 33 km. Kyststien har vekslende og rik natur, med variert plante,- og dyreliv. Kyststien slynger seg gjennom frodig svartskog, over nakne svaberg, grunne viker og forblåste knauser. Opplevelsene er mange.